Alla inlägg under oktober 2010

Av Ronja - 18 oktober 2010 17:10

hej och välkommen till Ronjas bak eftermiddag, idag ska vi tillreda en underbar eftermiddag/kväll efter en  degig (he, he..deg..baka :P ))dag i skolan.

2 ½ helt ensamma timmar.

1 fruktsallad med mangotrippel glass.

1 st stor varm stickad poncho.

en kall grå blåsig dag .

ett värme element.

1 st valfri film från voddler på datan, till tv:n.

några tända ljus, varm belysning i form av små lampor här och var.

 

blanda allt.

njut.

Av Ronja - 17 oktober 2010 20:32

hejhej =)

 

blivit nån dag sen jag skrev nu oxå, som de står i min presentation; tror inte jag håller på så llänge :P fast jag måste nog erkänna att lite kul e de ;) fast de tar ju ett tag att komma igång me att skriva...asså, inte bara skriva så här utan att skriva så folk faktist vil läsa de,.. t.ex min skumma rubriker, när du ser ett inlägg som heter förgiftning, bombnedslag och djävulsmat, får det dej inte att undra 'va i hellskotta har hon gjort nu?? , va sjuttsingen menar hon!?? '

det e ju därför du klickar på länken och börjar läsa, eller hur?

 de e de som e de roliga me att blogga, att skriva om vad man t.ex har hittat på under en dag, men inte bara vad man har gjort och hur man har gjort de mm, utan att skriva på ett roligt/intressant sätt så att folk faktist vill läsa de, jag kanske inte är bäst på det , och jag har förmodligen tråkat ut dej med innehållet på min frukost nån gång,... men om du läser dehär, så har du förmodligen lästt lite annat oxå, och då e de ju iaf ngt som för dej att vilja läsa, eller hur??

å, ja, jag E bra! ;)

 

okej, imorses började jag med att äta: ..

ha, skoja, de där om min frukost skulle förmodlligen inte vart så kul för dej att läsa, .. att jag åt en falukorvs macka och ett glas mjölk samtidigt som jag kollade på 'En riddares historia' för andra gången på 24 H (men de va bara för att Heath Ledger e snygg... fast filmen va väl bra den me..) , ser du, inte alls särskilt kul, eller hur?? (herregud, eller hur? måste va dagens ord, ..eller hur?? ;D )

 

så jag kanske kan berätta at de e skola imorrn, vilket du förmodligen redan visstee, alltså inte särskilt intressant att läsa om, men här kommer de Intressanta, de du inte vet... :

SKOLAN SUUUGER!!!

 finns de nått tråkigare än att vakna av en klockradio, kl 6 på morronen, den tiden du känner att 1 timmas mer sömn skulle gjort så att man var på topp hela dagen, men needå! du MÅSTE gå upp när klock JÄv*** ringer för annars missar du skolan!,.. skolan!!! de e ju inte ens inärheten av ett värdigt skäl till att släpa sej upp kl 6 på morronen!!!

 om mamma skulle kommit upp kl 6:15 och sagt :

"gumman, nu måste du gå upp, annars kommer du försent till  de där bungyjumpet du skulle göra med Bill Kaulitz ner för Grand Canyon!"

DET kallar jag ett Värdigt skäl till att gå upp kl 6!!

men att gå upp kl 6 av;

"gumman, kommigen, nu måste du till skolan!!"

SKOLAN!!!!

de e ... ne, de går inte ens beskriva de..., jo, Hemskt, nästan förnedrande Hemskt!

alla vuxna säger nått som jag faktist Kan hålla med om, att skolan är vägen till en lyckad framtid. men det Ingen av dom har tänkt på är att det kanske inte finns nån jäkla framtid! då skulle det vara mycket bättre för mej att uppleva ett bungyjump hopp ner för Grand Canyon med självaste Bill Kaulitz, än att gå Ännu en dag i en senapsgul stinkade ((stanken kommer från maten vi tvingas äta där))skolan me 100 tals knökande (jag menar att dom knör *:P ) elever som ½ bunten ser ut som.... ne, ne nu ska jag va snäll... skippa de. 100 tals knökande elever som är där för samma as tråkiga syffte, att lära sig nånting, att utbilda sig till nått dom vill bli i den framtid som med 50% säkerhet inte ens kommer att existera!!!

så varför inte bara strunta i skolan och göra nått som är Värt att gå upp kl 6 för?? jo, för att om vi inte går i skolan, får vi inga bra betyg, får vi inga bra betyg kommer vi inte in på nått gymnasium, och kommer vi inte in på ett gymnasium, ja då kan man bara börja bygga på en  korvvagn och hyra en plats på torget i Borås för försäljning !!!!

så varför inte bara strunta i betyg, gymnasium och vettigt jobb?? jo, för att jag HATAR korv!!!

så anledningen till att jag måste släpa mej upp me tuppen varje morron (förutom 2 UNDERBARA dagar i veckan) e för att jag tvunget ska HATA korv..

hade jag bara lärt mej att gilla kovjäklarna, då skulle jag slippa göra de här!

men, eftersom jag nu HATAR korv måste jag gå upp kl 6 imorron, därför måste jag tyvärr sluta blogga nu... eftersom jag HATAR korv  .

 

God natt! <3

Av Ronja - 15 oktober 2010 16:48

ledsen, ingen skumm rubrik idag, i'm closed for bussiness...

Bonjour =P

ledsen att jag alldrig skrev igår, hade NO papper upp till öronen :P de va ju prov idag så jag pluggade och renskrev ända tills jag nästan somnade :P

men provet gick bra, riktigt bra, hoppas på MVG (såklart ;) ).

 

Nu e de 2 yngsta guppisarna döpta, den ena har längre och rödare fenor än den andra, han heter Fire. den andra har lite mer oragne och lite mer prickiga fenor, han heter Rubin =) en plan har börjat ta form i huvet (de du! nu blev du allt förvånad, eller hur!? ;)  )jag tänker att jag ska bara ha guiipsar, med stora färgglada fenor =) har inte tänkt igenom de helt än men de vore kul, dom e ju så fina *=) visst, de finns ju fiskar som är mycket finare men dom är ju oftast både dyra, sälsynta och svår skötta. guppisarna är ju offtast väldigt fina, de finns i många variationer, är nog de mest lättskötta fiskarna man kan ha och så kostar dom inte mer än 45 kr st (MAX!) :D

 

 

ikväll blire frdas mys me smörgåstårta!! =D MUMMMMS!!!! :P

 

gissa vad jag gjorde i morses? jag bestämde mej för att gå istället för att ta cycklen, tror du inte jag virckar foten eler? jojjomensan! har haft ont i den hela dagen :/ .

 

neé, så här på en fredag efetermidda e jag ganska trött.... har ju inte ens skrivit några roliga kommentarer eller ngt... aja, de får bli en annan gång =)

 

CS! Peace N' Love! nu blire freeddaasss myyyssss!!!!

Av Ronja - 13 oktober 2010 19:48

usch på burk me bulle oxå (du kan nog

 

till och med släng i en turk, så äckligt va

 

de! ;)  )!!!!!

 

gourmet, jo visst! fy F** va det smaka illa!

min kvällsmat blev total FAIL (=dålig;) ) jag började me den där hummer/räk soppan men den lukta JÄTTE illa, men de smaka nog värre :P

men mamma blev räddaren i nöden, hon hade gjort kinagryta innan hon åkte till innebandy träningen me Björn ( varit ensamm här hemmma i 2 timmar, skönt!!) så det blev min kvällsmat tillsammans med några bröd me vitlökssmör som jag  skulle hafft till soppan :P

 

sista inlägget för ikväll!

 

İyi geceler! de e God natt! på turkiska :PP

Av Ronja - 13 oktober 2010 19:04

okej, ett beslut e fattat: det blir hummer/räk soppa!! =P =D


haha, slår vad om att du blev chockad av att jag får äta sån där Gourmet mat! ( eller så flög du av stolen för att du såg mej på bilden...)

och tro det eller ej, men jag ska göra det utan en liten råtta som styr mej och drar i mitt hår (detta skämt är endast för dej som har sett ratatouile) master peice by Ronja!


ne, hejdå, Chef Ronja is in da house! nu blire gourmet! ;)

Av Ronja - 13 oktober 2010 18:39

*suck*

äta, eller inte äta

gå ut me turbo, eller inte gå ut me turbo,

byta kanal, eller inte byta kanal,

fota eller åka till stan i helgen??

börja motionssimma efter skolan, eller åka hem och äta kakor efter skolan???

släppa in doris som står i fönstret , eller låta henne stå kvar??

detta e kvällens frågor....

... äh, Doris får väl komma in då

... ska jag ge henne mat??.. har mamma redan gjort det???

finns de inget annat i livet än frågor?? , ha, kolla, där va ju en IGEN!! O.o



Ett stort grattis till min kusin, Erika, som just fått sin artikel om högvakten i stockholm publicerad tillsammans

 me hennes bilder i nån tidning!!!! :P :D

 

ha há!! DE va INGEN fråga ;D

Av Ronja - 12 oktober 2010 16:33

Aloha!!


....  .... .... neé... jah kommer inte på så mkt att skriva.... neh, jag får ta mej i kragen, vänta jag kommer nog igång med tänkandet snart .... (tuff tuff tuff tuff tuff tuff... knaaaaarrrr, bang! ...)

okej,  nu kör vi!

ja får väl börja med matten då, vi hade de ganskla lugnt,  det va bara 7 personer när jag kom dit :) fixade näääästan ett helt kappitel me algebra      sen satte jag mej lugnt och stilla i cafeterian och käka frukost (ostmacka me gurka, cornflakes me sylt och äpple juice) :) sen kom några från mkin klass dit och spelade ett Foktansväätt (DagOtto härmning xP) snabbt spel, eller så va de för att killarna skulle skryta me hur snabba dom va... eller så e jag helt enkelt bara långsam (ett bevis på de e ju min högljuda hjärna i början av inlägget ;)  )

sen hade vi SV, de va ganska kul, vi håller på me skräckisar!   !!!

Hanna (Max)  kom inte på ngt att skriva om, och då började jag tänka lite, tillslut hade jag kommit på hela hennes historia :P :Julens Gifter! handlar om en tjej som bor i en underbar familj och som en julafftons kväll ska gå och köpa mer äggtoddy åt sin mamma, men efter att hon upptäckt att ngt e fel, kidnappas hon plötsligt av en gubbe som för henne till ett labb där flera 1000 tals människor sitter inspärrde i små burar för att brukas som försöks kaniner åt olika (förmodligen illegala) saker :P  oooo!!

 

e lite besviken på mej själv eftersom jag insåg att jag gav en annan tjej en historia som har ganska bra chanser att slå min (eller tja, de e ingen tävling,.. men bli Bättre än min då) :P men det gör inget =)

min heter ngt i stil me Halloween Maskens förbannelse!! (har inte riktigt bestämt namnet än) när jag kom hem igår berätta jag för mamma, som krossade min stolthet om att ha hittat på denna utomordentliga berättelse, genom att säga:

"men.. de där låter ju precis som den där filmen me de där puckot som du tycker är så rolig (hon menar den as rolige (!) Jim Carry), The mask heter den" O.o >.< men jag bestämde mej för att ändra lite ås :)

aja, den handlar om Dylan, en(ca) 9 årig pojke som på nått sätt (har inte bestämt hur än) hittar en myskisk mask, som han bestämmer att han ska ha på sig på Halloween när han ska gå Bus eller Godis (trick or treat) me sina vänner. men kortfattat, tar masken sakta över hans hjärna och han kidnappar (ofrivilligt) sina kompisar en efter en och ... tja, det här har jag inte heller bestämt...antingen så ska han göra nått slags ritualmord på dom, hänga dom på nått läasigt sätt, förslava dom has Djävulen eller begrava dom levande.... vad tycker du???? hmm.. jag återkommernog om det :) men jag har wen känsla av att den kommer bli bra =)

 

..................................................
............................................

 

mamma kolla upp ngt me försäkringsbolaget idag, när jag åkte på en maddrass ner för våran trappa i Öra, slog jag i armbågen så den blev totalt trashad (skadad) och fick åka in till akuten. men jag/vi tror den har läkt ihop fel, de e antagligen därför som jag failar (= misslyckas ;) ) vaje gång vi ska kasta bollar på gympan, som idag, vi hade handboll, fy va ont de gjorde :P

 

ajaa, gissa vad jag behöver göra nu?? ..... ne, inte gå på toa......jepp, jag måste renskriva NO papper (och glädje smurfarna hoppar av entusiasm!!!!    INTE!)

 

CS!

 

Peace N' Love

 

  


















Av Ronja - 11 oktober 2010 19:03

heej!

sorry om jag inte har skrivit på länge! (eller , de har väl bara gått.. dar? ja e väl beroende ;P) de har varit ganska mkt nu. trött som fa* hela tiden , sälja newboddy,läxor,no rensk., firrarna MM. på tal om firrar.. Banan e död :'''( han dog i natt nån gång :'( han blev den 3:dje att spolas ner i toaletten :(

 

till minne av Banan,en underbar liten segelfens molly.

Simma i frid sötnos

     

skolan va så jä** seg idag, va så trött imorses att jag knappt orkade stå, ännu mindre äta ngt vettigt, så min frukors blev några apelsing klyftor. redan på matten (1:a lektionen) börja magen kurra, men jag tog me mej en banan (min fiisk :'((((, snyfft.) men hann bara äta några tuggor innan so :/

nu måste jag lägga på ett kål... ne, morot, de e mkt godare :) (veet ja e skum, men jag kan inte säga att det stör mej så pass mkt, (så lägg ner ditt s.k mobbande A.M de funkar inte, jag bara dissar dej dubbelt ändå... pucko(säger inga namn, vill inte att HAN (A.M) ska börja gråta när han märker att jag inte bryr mej, ja du E dissad!!...gud, ja e skumm... =D )) tillbaks till ämnet: jag måste lägga på en morot, ska rensk. NO minst 2 har jag bestämt, och så ska jag lägga mej så tidigt de bara går =) imorron blire sofft/lugnt i skolan, vi kan välja när vi vill börja vår timme med MA från kl. 8:10 till 9:00 sen har vi rast (beroende på när man börja Ma så klart) tills 10:10 då ere ...Sv..SO??? kommer inte ihåg..jag ska mot allas tanke sätt (jupp, ja E skumm =) )ta den tidiga lektionen, då kanske man kan får lite lugn och ro när man ska förenkla

3x - (4x + 8) + 7y +(9x - 5y)

......

förenk.: 3x - 4x - 8 + 7y + 9x - 5y

svar: 10x - 8 + 2y .... ha, de e rätt   !! ...tror ja....

algebra e liite av min starka sida i ma :)

sen efter en morron me lugn -MA, rast och SV/SO ska vi ta ledigt en timma för att kl 10.50/10.55 (de där va en minnes anteckning till mej :P) samlas vid gubben som alltid står på samma plats och säljer samma fisk, med samma vagn (skojja om de me samma fisk, usch va äckligt :P ) för att sedan gå till ungdommsmottagningen och prata me personalen xP vi ska gå utan lärare el nån vuxen...de kan ju blir kul, undra hur många som skippar de :P

 

 

e lite beskviken för att jag inte hunnit fota de UNDERBARA höst vädret än :(...

nu måste ja nog skriva NO :(

CS!

Peace N' Love

Presentation


hej på dej och välkommen till min blogg!! läs ingäggen, fråga gärna ngt och kommentera så mkt du kan ;)

Fråga mig

3 besvarade frågor

Omröstning

Bästa Filmen, eller så nära som man kan komma ;)
 Harry Potter (alla)
 Titanic
 Remember me
 Avatar
 Ice Age (alla)
 Milennium triologin
 SAW
 Grease
 Shrek (alla)
 The Patriot
 Sex and the City
 Liftarens Guide till Galaxen - the Hitchickers guide to the galaxy
 Love and other drugs ( räcker att man har sett reklamen!(den verkar awesome!))
 Star Wars
 Sagan om Ringen, Sagan om de Två Tornen mm
 Troja
 Yes Man
 Ace Ventura (alla)

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok!


Ovido - Quiz & Flashcards